Παραλίες

Rate this article
( 1 Vote ) 

Γιόσωνας και Ναγός

Η παραλία του Ναγού Βρίσκεται σε απόσταση πέντε (5) χιλιομέτρων από τα Καρδάμυλα.Η πλούσια και ιδιαίτερη βλάστηση της περιοχής οφείλεται στα άφθονα νερά των πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα.

Πρόκειται για μία μικρή γραφική παραλία με χρωματιστά μικρά βότσαλα, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και πολύ κρύα καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά τρεχούμενα νερά. Πριν κατεβείτε στην παραλία επισκεφθείτε την κοντινή πηγή για να δροσιστείτε. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρείτε ανοιχτές ταβέρνες με τοπική κουζίνα και φρέσκο ψάρι.

Η παραλία του Γιόσωνα βρίσκεται σε απόσταση έξι (6) χιλιομέτρων από τα Καρδάμυλα σε κοντινή απόσταση από τη γνωστή παραλία του Ναγού. Το άγριο φυσικό τοπίο της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού χαρακτηρίζει αυτή την παραλία, που μοιάζει να είναι ατελείωτη αφού ξεπερνά τα 8500 τ.μ. Η παραλία έχει μικρά και μεγάλα βότσαλα, είναι ανοικτή στο Αιγαίο πέλαγος και η θάλασσα έχει καταπράσινα νερά. Στα δυτικά του Γιόσωνα υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, ένα από τα πιο θεαματικά φαράγγια της Χίου. Η παραλία διαθέτει οργανωμένο beach bar καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Google maps: